Select Page

Seks essentielle principper

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Levet handler om seks essentielle holistisk principper:

Paul Chek, har ingen tvivl været en stor mentor for mig og hans læring/visdom deles blandt andet med disse principper fra hans bog “Eat, Move & Be Healthy”.

Åndedræt

– den luft vi ånder ind, er den første føde direkte til kroppens celler, væske og væv. Jeg underviser i åndedrættet fra yogaen, pranayama. Her vil du lære om vigtigheden af frisk, ren, luft, fyldt med positive energi.

Vand

– den næste føde til kroppen er den mængde væske/vand vi drikker. Kroppen er mere dehydreret end den er sulten og væskebalance er uhyre vigtig når vi taler om at optage, nedbryde og udskille affaldsstoffer. Her vil du lære om vandets ensksaber.

Mad/Næring

– den mad vi indtager, har en direkte påvirkning på vores energi og velbefindende. Der findes ikke ens kost for alle. Det, det handler om er, at finde den gode balance af næringsstoffer fra ikke forarbejdet mad, uden for meget sukker, tilsætningsstoffer og stimulanser. Det handler om årstiden, bærdygtige, biodynamiske og økoligiske næring så tæt på naturen som muligt.

Bevægelse

– din krop er født til bevægelse. Uden bevægelse mister vi bevægelighed, så simpel er det. Det er vigtig at finde frem til bevægelse som nærer og ikke tærer på kroppen og det kræver ikke nødvendigvis et medlemsskab i et fitnesscenter. Her vil jeg lære dig hvilke bevægelser kan hjælpe at genskabe en god balance og fornyet energi.

Søvn/Hvile

– vi har brug for søvn og hvile. Vi har brug for pauser. For at finde balance i kroppens energi skal vi bevæge os fra gøren til væren. Det at pause, reflektere og hvile kan gøre meget mere for din sundhed end du måske er klar over.

Tanker/Bevidsthed

– den måde vi taler om verden, bliver den måde vi ser verden og møder verden. Den tale vi fodre vores krop og sjæl med bliver den udstråling folk ser og møder.  Vi skal lærer at se muligheder, vi skal tænke positiv og vi skal lærer at navigere i det, når alt ikke går som planlagt. Det er tiltider udfordrende og hård dog er resultatet for dig en lettere hverdag.

De er kaldt livsstilssygdomme, så lad os først og fremmest kig på livsstillen. Karen