Livets 6 Essentielle Principper

 

Paul Check, har uden tvivl været en stor mentor for mig, under hans læring som Holistic Lifestyle Caoch Level 3.

Hans visdom bygges bl.a.  på disse principper fra hans bog “Eat, Move & Be Healthy”.

Åndedræt – Vand – Næring – Søvn/Hvile – Bevægelse – Tanker

Hans 80/20 regel har fulgt mig lige siden. 80 procent af tiden holder jeg sporet og balancen i alt det jeg gøre. 20 procent af tiden giver jeg slip. Balance er det ord at huske og træne.

Åndedræt

Den luft vi ånder ind, er den første føde direkte til kroppens celler, væske og væv. Jeg underviser i åndedrættet fra yogaen, pranayama. Her vil du lære om vigtigheden af frisk ren luft, fyldt med positiv energi.

Vand

Den næste føde til kroppen er den møgnde væske/vand vi drikker. Kroppen er mere dehydreret end den er sulten og væskebalance er uhyre vigtig når vi taler om at optage, nedbryde og udskille affalsdstoffer. Her vil du lære om vandets egenskaber.

Mad/Næring

Den mad vi indtager, har en direkte påvirkning på vores energi og velbefindende. Der findes ikke ens kost for alle. Det, det handler om er at finde en gode balance af nærringsstoffer fra ikke forarbejdet mad, uden for meget sukker, tilsætningsstoffer og stimulanser.  Det handler om årtiden, bæredygtige, biodynamiske og økologiske næring så tæt på naturen som muligt.

Bevægelse

Din krop er født til bevægelse. Uden bevægelse mister vi bevægeligheden. Så simpelt er det. Det er vigtigt at finde frem til bevægelse som nærer  og ikke tærer på kroppen og det kræver ikke nødvendigvis et medlemskab i et fitnesscenter. Her vil jeg lære dig hvilke bevægelser kan hjælpe at genskabe en god balance og fornyet energi.

Søvn/Hvile

Vi har brug for søvn og hvile. VI har brug for pauser. For at finde balance i kroppens energi skal vi bevæge og fra gøren til væren. Det er pause, reflektere og hvile kan gøre meget mere for din sundhed end du måske er klar over.

Tanker/Bevidsthed

Den måde vi taler om verden, bliver den måde vi ser verden og møder verden. Den tale vi fodre vores krop og sjæl med bliver den udstråling folk ser og møder. Vi skal lære at se muligheder, vi skal tænke positivt og vi skal lære at navigerer i det når alt ikke går som planlagt. Det er til tider udfordrende og hårdt, men resultatet for dig er en lettere hverdag.

Ubalance i de essentielle principper kalder man livsstilssygdomme, hvad med først og fremmest, kig på livsstillen

Efterårs Græskarsuppe Karen Loy

Månedens opskrift fra Årstiderne

Se de lækreste opskrifter fra Årstiderne her

Book en tid

Yoga Online Sessions

Hele December måned kan du træne gratis med mig. En julegave til dig!

Hver session varer ca. 30 minutter. Lær hvordan du kan løfte din energi til et helt andet niveau!

Fra Januar 2024 tilbyder jeg online gruppeforløb på engelsk @ 3 mdr. varighed.

Følg mig